Extensions to a large house on the outskirts of Edinburgh to provide a double garage, artists studio, sunroom and improve access with the existing house.

 

Replacing the existing steps down to the lower floor with a proper stairwell giving access to the garage and refurbished bedroom with ensuite. A new stair up to the studio over the garage also gives access to the existing living space.

 

The external wall across the full width of the kitchen was removed to create a large kitchen-family-dining room. French doors, with a glazed gable above, open out to to the paved terrace outdoor space.

 

High quality double glazed windows and doors together with a double insulated timber frame were specified to reduce heat loss.  Timber floor finish throughout pulls the kitchen and sunroom into one room. With a zinc roof  the painted render and timber cladding  help visually tie the sunroom to the existing house.

Bell House, Cammo, Edinburgh.

©2018 by David Jane Architects.